Keresés ebben a blogban

2017. november 8., szerda

2017-11-08

 „… hogy amíg csak lélegzem, és Isten lehelete van bennem, nem szól ajkam álnokságot, nem mond nyelvem hamisságot." (Jób 27, 3-4)
         Nap, mint nap komoly nyomás nehezedik ránk. Nap, mint nap nézünk szembe olyan helyzetekkel, emberekkel, szituációkkal, amikor azt érezhetjük, hogy súlya van mindannak, amit mondok, vagy teszek.
Nyomás, és elsősorban nagy lelki nyomás alatt éljük meg napjainkat, és a körülmények bizony próbára tesznek bennünket. Próbára teszik az erőnket, a tűrőképességünket, a kitartásunkat, és sokszor bizony a hitünket is.
Nézzünk magunkba most. Nézzünk magunkba, és lássuk meg, mi van szívünk mélyén. Lássuk meg, mi konkrétan az a nyomás, nehézség, amely megterhel.
         Jób is terheket cipelt a vállán. Bizony komoly próbákat kellett kiállnia.
Nem mindig tudhatjuk, hogy miért is nagy a nyomás, de hiszem azt, hogy ha Istennek az lenne a terve, hogy tudjunk ezekről, akkor tisztában lennénk vele. Hiszem, hogy véletlenül semmi sem történik. Az Isten nem úgy működik, hogy elkövettem valami bűnt, és abban a szent percben jön a büntetés, vagy ha tettem valami jót, akkor már követelhetem is az ajándékot. Nem… Nem is az a feladatunk, hogy ezt kinyomozzuk…
         Az én feladatom sohasem az, hogy kérdőre vonjam az Istent. Mert nincs jogom hozzá. Hol vagyunk mi az Úrhoz képest? Szerintem nagyon messze…
         Jób egyedül a hitéből merített erőt, mert hit nélkül nem megy, nem lehet felállni a nehézségekből. Hit nélkül csak összeomlás, és lelki gyengeség van, továbbá összeroppanás terhek súlya, nyomása alatt.
Ezért nagy dolog az, ahogyan Jób viselkedik, mert ebben az igeszakaszban, nem az Istenre, és nem a körülményekre mutogat számon kérően, hanem azt mondja, hogy bennem azért is az Isten Lelke lakik.
Mert egy igazi, hívő lélek nem a körülményeken, nem a terheken tájékozódik, hanem egyedül az Istenen, és az Úrba kapaszkodik szüntelenül, minden körülmények között!
Azt kívánom, hogy meríts a mai napon ebből erőt! (Simon Döme)

A nap gondolata:

Minden körülmények között csakis az Isten legyen a tájékozódási alapod, és semmi más!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése