Keresés ebben a blogban

2017. november 18., szombat

2017-11-18

„Mi Isten munkatársai vagyunk." (1Kor 3:9)
Egy munkát kívülről is nézni és lehet benne lenni aktív részesként. Ez utóbbi az együvé tartozás élményét adja meg. S valóban: csapatmunka ez. Az Úrért és az Ő ügyéért fáradozni csapatmunka. Imádkozni tudsz? Adakozni? Bátorítani? Tedd meg! Jól énekelsz? Használd az énekhangodat. Az énekkarban is. Zenélni tudsz? Vállalj olyan szolgálatokat, melyekben kamatoztathatod mindezt. A gyermekekkel, a fiatalokkal bánsz jól? Foglalkozz velük! Nem véletlen, hogy az Úr erre tett képessé. Értesz a betegek, az idősek nyelvén, látogasd meg őket. Jól szervezel? Tedd azt! Mást bízott rád az Úr? Végezd azt!
Hogyan kell dolgozni? Hogyan munkálkodhatunk mindabban, amit ránk bíz az Úr? Hittel, odaszántan, lelkesen. Két Ige is hadd mutasson utat: „Aki munkájában hanyag, az testvére annak, aki tönkretesz." (Péld 18:9) „Átkozott, aki az ÚR dolgát hanyagul végzi." (Jer 48:10)
Mi a fizetség? Ezt a kérdést feltették Jézusnak is a tanítványok. Ő világosan el is mondta, hogy mire számíthatnak övéi már e földön és odaát is (Mt 19). Azt mindenesetre soha ne felejtsük el, hogy az Úr nem marad adósa senkinek. „Amit szem nem látott, fül nem hallott, embernek szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az Őt szeretőknek." Mit mondhatunk erre? Azt, hogy hálából téged szolgállak Uram, neked áldozom az életemet. Örömmel és odaszántan szeretnék országod munkása lenni.

A nap gondolata:

Az, amilyenek vagyunk, Isten ajándéka számunkra. Amit pedig ebből kihozunk, az a mi ajándékunk az Úrnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése