Keresés ebben a blogban

2017. november 21., kedd

2017-11-21

„Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok." (1Kor 3:16-17)
Mit építünk? Az Igével együtt felelhetjük:  valójában templomot. Ahogy egy templomban Isten lakik, úgy él a hívő emberben, és hívő emberek közösségében is maga Isten  - mégpedig Szentlelke által. Egész másként tekint valaki az élete és közössége valóságára, ha ezen a szemüvegen keresztül teszi. A test templom, hely Isten Lelke számára, a test befogadja Isten Lelkét, hogy munkálkodhasson, és olyan dolgokat vigyen véghez, amit emberi bölcsessége szerint nem tud véghezvinni. Pál mondja is ebben a szakaszban, hogy mennyire hiábavaló a földi bölcsesség Isten országa munkálása szempontjából. Igazából Isten Lelke kijelentése, munkálkodása szabja meg mindig az irányt, a módot, hogyan akarja Isten, hogy munkálkodjon az ember országáért. Sokszor gondoljuk - mint a korintusiak -, hogy behozzuk a templomba azt, ami a világban van. Holott, pont fordítva kellene tenni: ki kellene vinni azt, amire Isten tanít bennünket. (Berencsi Balázs)

A nap gondolata:

Minél alaposabban tápláljuk gondolkodásunkat Isten Igéjével, és engedelmeskedünk Isten szent parancsainak, annál jobban végre tudjuk hajtani az Ő szándékait, annál inkább átformálódunk Krisztus képére, és annál védettebbek vagyunk környezetünk erkölcsi szennyezettségétől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése