Keresés ebben a blogban

2017. november 23., csütörtök

2017-11-23

„Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok." (1Kor 3:16-17)
Van egy nemes út, amit egy másik levelében mond az apostol a testünkről: Szánjátok azért oda testeteket égő és szent áldozatul, ami tetszik az Istennek! Ez azt jelenti, hogy Isten úgy és azok között  tud munkálkodni, akik kellő odaszánással vannak az Ő munkáját illetően. Ahogy Jézus odaszánta magát és életét adta övéiért, hogy nyájat gyűjtsön magának ebből a világból, hogy anyaszentegyházat fundáljon, életével, áldozatával, úgy ad példát övéinek, nekünk ahhoz, hogy mi is így cselekedjünk. Amíg valakinek nem ezen áll az egyházlátása, a gyülekezetképe, addig mindig az emberi fog működni az életében, szolgálatában és az emberit fogja keresni a gyülekezetben. Mindaddig nem érti, mit jelent fellelni az istenit, az önmagát kijelenteni akaró Jézus Krisztust az Igében és a közösségben.
Nem volt  tökéletes gyülekezet a korintusi sem, korrekcióra szorult, gyógyítgatta akkor látásukat az Úr, hogy újra azt lássák nagynak, hatalmasnak, aki őket új életre hívta. Így lássuk  mi  is, hogy Isten kegyelméből meghívottak vagyunk az Ő országára, arra a munkára, ami által munkatársaivá válhatunk mi is Istennek. (Berencsi Balázs)

A nap gondolata:

Nem kell szégyellned, ha nem értesz valamit Isten dolgaiból! Nincs ezen semmi csodálkoznivaló. Hiszen a véges képtelen befogni a végtelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése