Keresés ebben a blogban

2017. december 16., szombat

2017-12-16

Az igazi szőlőtő származása

Én vagyok az igazi szőlőtő. (Jn 15,1a)
Az, aki szőlőt akar telepíteni, miután a földjét kellőképpen előkészítette, vesszőről gondoskodik. Nem kész tőkéket ültet, hanem vesszőt dug bele jó mélyen a földbe.
Isten, a világ ura és teremtője erre a földre szőlőt plántált. A kegyelem szőlőjét. Miután prófétái által, az ószövetségi törvények által a talajt előkészítette, mennyei vesszőszálat ültetett bele e világ talajába.
Ez a vesszőszál, ez a szőlővessző a mi Urunk Jézus Krisztus. Ézsaiás próféta világosan megmondta ezt is: „És származik egy vesszőszál Isai törzsökéből, s gyökereiből egy virágszál növekedik." (Ézs 11,1)
Csodálatos dolog az, ahogyan a mi mennyei szőlővesszőnk, Jézus Krisztus megfogant ezen a földön. Isten Máriát választotta ki és a Szentlélek által benne rejtette el a szőlővesszőt, a mennyei ágat, hogy ott megfoganjon. Az angyal így szólt Máriához: „A Szentlélek száll tereád, és a Magasságos ereje árnyékozz meg téged: azért ami születik is szentnek hívatik, Isten Fiának." (Lk 1,35)
A legnagyobb baj abban van, hogy Isten csodálatos dolgait nem, vagy igen nehezen tudjuk elfogadni. Sokszor azért nem fogadjuk el Isten csodáit, mert nem hiszünk annak valóságában. Te hiszel Isten csodáiban? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Senki sincs Istentől teljesen eltaszítva mindaddig, míg Istenhez vágyik (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése