Keresés ebben a blogban

2017. december 17., vasárnap

2017-12-17

Az igazi szőlőtő növekedése
Én vagyok az igazi szőlőtő. (Jn 15,1)
Az Úr Jézus növekedése csodálatos volt. A betlehemi éjszaka, a jászolbölcső, az egyiptomi menekülés, az ácsműhely mind-mind csodálatos dolgok voltak.
Valóban lelki termőföldben fejlődött az isteni vessző harminc esztendő alatt termő szőlővé.
A szőlővessző a harmadik évben kezdi megmutatni a termését.
Jézus harminc év alatt lett igazi szőlőtőkévé, a kegyelem áldott forrásává; akkor indult meg benne a csodálatos termő élet, ami vesszőket hajtott, tanítványokat hívott el, ami gyümölcsöket termett.
A szőlő hihetetlen gyorsan növekszik. Nekünk is növekednünk kell. Biztat erre az ige is: „Növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében." (2Pt 3,18) Amikor a szőlő növekedése előttünk a példa, ne csak az ismeretben való növekedésre gondoljunk. Mert az ismeret önmagában csak felfuvalkodottá tesz. A növekedésnek csak az egyik lába az ismeret, s ha egy asztalnak csak az egyik lábát növeljük, akkor az attól nem stabilabb, hanem borulékonyabb lesz. Kell a növekedés másik három lába is: az alázat, az engedelmesség és a szeretet. A mi Urunk is ezekben lett naggyá.
Törekedjünk arra, hogy az alázatban, engedelmességben és szeretetben előre haladhassunk, s így növekedhessünk a Krisztus-képűségben. (Prókai Árpád)
A nap gondolata:
Hajlamos vagyok más szolgálókkal összehasonlítani magam, akikkel kapcsolatban úgy érzem, hogy soha nem érem utol őket. Ez a gondolat azonban nem Istentől való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése