Keresés ebben a blogban

2018. január 19., péntek

2018-01-19

Számolj Vele és számíthatsz Rá! - 2.

„Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet." (Péld 3,5-6)
   Ha az Ő kezében van az életem, a cél nem bizonytalan. Talán a lépteim lelki ködben vezetnek, mégis, hit által látom a láthatatlant.
   Ha elbátortalanodnánk, Jézus velünk van, akinek az útja teljes kiszolgáltatottságban, a szenvedésen át vezetett a dicsőségbe. Őbenne van számunkra az új kezdet lehetősége. Nem mibennünk! Nem kell erőlködnünk, hogy jobbak legyünk. A folyamat fordított: minél inkább meghatározza életünket az Istenben való bizalom, Isten annál inkább munkálja bennünk mind az akarást, mind a cselekvést (ld. Fil 2,13). A Benne való bizalom nem tétlenné tesz, hanem arra indít, hogy Ő munkálkodhasson általunk. Ha túlteng bennünk az önbizalom és a maximalista, görcsös teljesítménykényszer, vagy ha belefáradtunk, újra neki adhatjuk szívünk teljes bizodalmát…(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Isten akaratát tenni néha azt jelenti, hogy zűrzavaros helyzetekbe és zavaros vizekbe lépünk be. De ha engedelmeskedsz Istennek, és azt teszed, amit mond, nem kell magadért felszólalnod, vagy magadért harcolnod. Isten parancsolni fog a helyzetet befolyásoló erőknek, hogy behódoljanak neked, tiszteljenek, hallgassanak rád, sőt, áldásodra legyenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése