Keresés ebben a blogban

2018. február 27., kedd

2018-02-27

Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem. (Fil 4:13)
Valamelyik gyermeked, vagy unokád miatt fáj a lelked? Ehhez is van erő a Krisztusban. Vidd imádban Ő elé – ez a megoldás.
Gyászolsz? Hiányzik valaki, aki eddig melletted volt, akivel eddig törődhettél, aki eddig olyan kerekké tette az életedet? Ez is Krisztusban hordozható el. Csak benne.
Biztosan hallottad, hogy a közelmúltban lezuhant egy repülőgép, melyen egy brazil focicsapat is utazott. Egy ilyen tragédia az egész világot megrázza, vagy legalábbis elgondolkodtat bennünket még akkor is, ha nem utazott ismerősünk a gépen. A tragédiának volt néhány túlélője is. Ez elég ritka egy repülőgép lezuhanása kapcsán. Az egyik túlélő az említett focicsapat kapusa volt, aki azonban annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy végül elhalálozott. Ám előtte, a halálos ágyán így búcsúzott el a feleségétől a telefonba: „Jézus, kérlek vigyázz a családomra, és segíts át a túloldalra. A barátaim már várnak a mennyben, szükségük van egy kapusra." Volt ereje ehhez is…Krisztusban…
Pál úgy látta magát, mint akinek mindenre van ereje. Krisztusban. S tényleg volt. Amikor az egyik helyen az életéről beszél, hosszan leírja szenvedéseit. De azt is, hogy az Úr mindegyikben vele volt, nem hagyta magára, erőt adott számára. Mert elhitte, hogy Krisztus mindenre elég. És mi elhisszük? Így gondolkodunk és élünk? (Katona Béla)

A nap gondolata:

Isten talán nem válaszol minden kérdésedre, legalábbis nem úgy, ahogy szeretnéd. De légy nyugodt: ő munkálkodik. Márpedig mivel munkája gyakran nagyobb, hogysem fel tudnád fogni, nem fog zavarni olyan részletekkel, amikkel úgysem tudnál mit kezdeni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése