Keresés ebben a blogban

2018. február 28., szerda

2018-02-28

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel Krisztus Jézusban. (Fil 4:19)
 Pál apostol ebben a mondatban megerősíteni szándékozik a filippibeliek hitét. Rámutat arra, hogy az Úr gondviselő Isten. Ő ismer, hiszen teremtményei vagyunk, szeret, hiszen megváltott Jézusban, kegyelmes, irgalmas, velünk törődő, gazdag Isten. Olyan valaki, akinek mi fontosak vagyunk. Hatalmánál fogva pedig be akarja tölteni és be is tölti szükségeinket. Tudja a ti mennyei Atyátok, mire van szükségetek – mondta Jézus az övéinek, és ezek a szavak ránk is vonatkoznak. Két kérdés van: 
1. Elhisszük-e? 
2. Meg tudjuk-e különböztetni a szükségeinket a kívánságainktól? Ha mindkét kérdésre igennel válaszolunk, akkor békességünk van életünk nehéz helyzeteiben is. Ugyanis ahhoz hitre, bizalomra van szükségünk, hogy elfogadjuk, Isten ismeri, be tudja és be is fogja tölteni a szükségeinket.
Mit tegyünk tehát, ha valamire nagyon vágyunk és nem adja meg az Úr? Két dologra fókuszálhatunk: Vagy még nem akarja megadni, vagy egyáltalán nincs rá szükségünk. Szerinte. Amire igazán szükségünk van, azt meg fogja adni. Ezzel kapcsolatban nekünk, az Úr gyermekeinek ne legyenek kétségeink. Soha. (Katona Béla)  

A nap gondolata:

Nem tudjuk irányítani a világot, de rábízhatjuk Istenre. A békesség elérhető számunkra, de nem a problémák hiánya miatt, hanem a Mindenható jelenléte miatt. Ahelyett, hogy a világban lévő káoszt tükrözzük magunkban, dönthetünk úgy, hogy örvendezünk Isten mindenhatóságában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése