Keresés ebben a blogban

2018. március 14., szerda

2018-03-09

Lássátok meg

Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki ő benne bízik. (Zsolt 34,9)
Igénk nem áll meg az érzéseknél. Teljes bizonyosságot akar nekünk adni Isten jósága felől és ezért mondja: Lássátok meg, hogy jó az Úr!
Milyen nagyszerű dolog az, amikor az ember azokat a dolgokat meg is látja, amiket csak érzett. Hányszor megtörténik velünk, hogy valamit előre megérzünk, s alig várjuk az alkalmat, hogy meggyőződhessünk érzéseink helyességéről.
De miben lehet meglátni Isten jóságát? A hívő ember mindenben és mindenütt meg tudja látni azt. Meglátom Isten jóságát az ő szeretetében, az ő gondviselésében, meglátom abban, hogy akarata és tudta nélkül egy hajszál sem eshet le fejemről. Meglátom abban, hogy megáld testemben, lelkemben, szeretteimben. Meglátom a próbák és szenvedések között. Meglátom abban, hogy soha sem hagy magamra, hanem minden pillanatban velem van, ahogy ígérte is, hogy  „én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (Mt 28,20) (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A te életedben is lesznek olyan időszakok, amikor el szeretnéd engedni Isten kezét. Fel akarod majd adni a Krisztus iránti elkötelezettségedet, amikor rosszra fordulnak a dolgok. Isten azonban nem enged el téged – soha sem. Ha egyszer beletetted a kezed az övébe, annak ott is kell maradnia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése