Keresés ebben a blogban

2018. március 23., péntek

2018-03-23

„Mert ahová te mégy, odamegyek, ahol te megszállsz, ott szállok meg. Néped az én népem…" (Ruth 1:16)
 „Ahová te mégy, odamegyek, ahol te megszállsz, ott szállok meg…"        Ez nem azt jelenti, hogy sülve-főve együtt van két ember, de azt jelenti, hogy egy fedél alatt akarok élni veled. Összekötöm az életemet a tieddel, számíthatsz rám és számítok rád.
„Néped az én népem." A házasságra vetítve ezek a szavak azt jelentik, hogy a te családod az én családom is. Bármily meglepőnek tűnik, mégis azt kell mondjam, hogy két család is összeházasodik. A tieid miattad, rád való tekintettel hozzám is tartoznak.
Nagy kérdés a legtöbb házasságban az anyós-meny vagy vő viszony. Azt mondhatom erre, hogy szeresd az anyósodat. Ő hozta világra Isten kegyelméből a házastársadat. Lehet, hogy csak ennyit tudsz benne szeretni, de ezt szeresd benne. Ha már ezt tudod benne szeretni, akkor itt ne állj meg, hanem keress más szeretni, tisztelni valót is benne. Fogsz még találni… Az anyósunk, ideális esetben a második édesanyánk lehet. Olyat is láttam már, hogy valakinél az első. Ez sem gyakori jelenség, de még erre is van példa.
         Egyébként az anyósoknak – hogy hozzájuk is szóljak – ügyelniük kell, hogy ne azt lássák meg a gyermekük házastársában, hogy ő az, aki elrabolta tőlem a fiamat vagy a lányomat. Szó sincs erről, mert az az élet rendje, ha a gyermekeink felnőnek, társra találnak és kirepülnek a szülői fészekből. Anyósok, apósok! Szeressétek, tiszteljétek, becsüljétek meg, fogadjátok el gyermekeitek házastársát! Olykor embert próbáló feladat ez, nagy kihívás, de így kellene viszonyulni a családba érkezőhöz. Ne szóljatok bele gyermeketek házasságába, döntéseibe, de álljatok készen arra, hogy segítsetek annyit, amennyit igénylik. (Katona Béla)

A nap gondolata:

Ha Krisztus példáját követed, minőségében megváltozik majd az életetek. Nemcsak házasságodra lesz jó hatással a változás, hanem gyermekeid és unokáid számára is egy követendő példa leszel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése