Keresés ebben a blogban

2018. április 11., szerda

2018-04-11

Ugyanezen a napon, amikor este lett, így szólt hozzájuk: „Menjünk át a túlsó partra." Miután tehát elbocsátották a sokaságot, magukkal vitték őt. (Mk 4:35-36)
„Magukkal vitték őt" – írja a tanítványokról az Ige. Három rövid szó, mégis életmentő tartalommal bír. Magukkal vitték Jézust. De sokan Jézus nélkül utaznak. Nem kell Jézus. Nem fér bele az életükbe, az idejükbe, a mindennapjaikba. Jézus nélkül is lehet utazni, de a jó partra átérni lehetetlen nélküle. Ezt mondja az Úr Jézus magáról: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." (Jn 14:6) Nélküle a kárhozat partján köt ki az ember. Akkor is, ha sokszor tűnik úgy, hogy kedvező a széljárás a Jézus nélkül hajózóknak. Az iránnyal viszont baj van, s ha rossz az irány a helyes cél sem elérhető.
Ha célod az örök élet, akkor a célt ismerő és téged odajuttatni tudó hajóskapitányra van szükséged. Egyetlen egy valaki van, akire ez igaz. Jézus Krisztusnak hívják. Legyen ott ő a hajódban és engedd, hogy ő szabja meg az irányt! Ha így teszel, attól még lesz feladatod neked is. Nem a semmittevés vár… (Katona Béla)

A nap gondolata:

Az Úr nem könnyű utat, hanem biztos megérkezést ígér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése