Keresés ebben a blogban

2018. április 17., kedd

2018-04-17 

„Miért féltek ennyire? Miért nincs hitetek?" Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: „Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?" (Mk 4:40-41)

Amikor félsz, gyakran arról van szó, hogy gyenge a hited. Vizsgáld meg ilyenkor, hogy kire, mire nézel? Könnyen lehet, hogy rájössz, elvétetted az irányt! Magadra vagy a környezetedre nézel, nem Jézusra! Ez a baj. Hányszor fordul elő veled ilyesmi?
Jézus sokszor bizonyította hatalmát, erejét tanítványai szeme láttára, mégsem hittek benne igazán. S ezzel bizony így vagyunk mi is. Hányszor állt mellénk és mutatott utat?! Hányszor csendesítette le a vihart életünkben?! Hányszor segített, megerősített, megvigasztalt, mégis újra és újra kételkedünk, kishitűsködünk, sőt rákérdezünk: „Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?"
Minél több időt töltesz Jézussal, annál kevésbé lesz meglepő számodra erejének, hatalmának nagysága. Annál jobban bízni fogsz benne, annál szorosabb lesz a kapcsolatod vele. Annál inkább rájössz, hogy Ő az a hatalmas és erős Úr, aki méltán mondta magáról: nekem adatott minden hatalom, mennyen és földön. Tehát: ne félj, csak higgy! Ebben a Jézusban…(Katona Béla)

A nap gondolata:


Bízhatunk Isten jelenlétében, hogy átvezet bennünket a sötétségen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése