Keresés ebben a blogban

2018. április 19., csütörtök

2018-04-19

Jézus nélkül semmit

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki én bennem marad, én pedig őbenne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek. (Jn 15,5)

A királyok második könyve negyedik fejezetében van leírva az a szép történet, amikor a Sunemita asszonynak meghal a fia és elküld Elizeusért a Kármel hegyére. Elizeus előre küldte szolgáját, Géházit, s odaadva neki pálcáját, azt az utasítást adja, hogy támassza fel a gyermeket. De hiábavaló minden. Géházi hiába tette a próféta botját a gyermek arcára, az nem mozdult meg. Mikor azonban Elizeus megérkezett, mikor ő vette kezébe a pálcát, mikor ráborult a gyermekre és imádkozott, akkor feléledt a gyermek.
Bizony ma is úgy van, hogy az emberek kezében ott van a prófétai pálca, de nincs ott az isteni hatalom, nincs ott a Jézussal való kapcsolat ereje.
Semmi sincs, amit annyira meg kellene tanulnia a hívő embernek, a keresztyén munkásnak, mint az, hogy Jézus nélkül semmit. Jézust semmi és senki nem pótolja.
Nálam nélkül semmit sem cselekedhettek! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:


Bármiben is keresel kielégülést – kábítószerben, alkoholban, szexben, pornográfiában, kapcsolatok sorában, pénzben vagy népszerűségben – ezek közül egyik sem oltja szomjúságodat. De ha életedet Jézusra összpontosítod, időt töltesz vele, beszélgetsz vele, és naponta „iszod" Igéjét, az egészen biztosan betölti a benned lévő űrt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése