Keresés ebben a blogban

2018. április 23., hétfő

2018-04-23

Ha énbennem maradtok

Ha énbennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, amit csak akartok, és meglesz az néktek. (Jn 15,7)

Isten gyermekeinek egyik ismertetőjele az, hogy tudnak beszélni mennyei Atyjukkal, tudnak imádkozni. Ha valaki még nem tud imádkozni, az azt jelenti, hogy még nem lett egészen Isten gyermekévé. Talán olyan már, mint egy fogadott gyerek, de a teljes bizalom még nincs meg közte és az Isten között.
Mi a feltétele az imameghallgatásnak? Ha énbennem maradtok – mondja az Ige. Tehát az első feltétel: megmaradni Krisztusban. Ez nehéz dolog. A legtöbb ember csak belekóstol a keresztyén életbe, csak megízleli a krisztusi életet, de amikor látja a nehézségeket, látja a küzdelmeket, akkor hátat fordít.
Sok ember úgy tesz, mint azok, akik szívesen követték volna Jézust, csak egy szó mégis ott volt: a de. Követnélek, Uram, de…
Amikor látják az emberek, hogy Krisztus követésének ára van, akkor ők is egy de szóval elintézik, és visszafordulnak. Úgy tesznek, mint a gazdag ifjú tett. Valamikor Márk örömmel indult el Pál apostollal az első missziói útra, de őt is megállították a küzdelmek és a nehézségek.
Nem vagy-e te is ilyen elindult keresztyén, akit valamilyen de megállított? Ha így van, akkor ne csodálkozz azon, hogy imádságaid nem hallgattatnak meg, hiszen akkor nem is tudhatsz még igazán imádkozni, akkor a te imádságaid csak olyan malom, amely mindig a maga számára akar őrölni. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:


Hogyan dicsőíted Istent, amikor nem érted mi történik körülötted és Isten nem szól hozzád? Hogyan maradsz kritikus körülmények között, kapcsolatban, amikor nincs válasz, kommunikáció? Hogyan követed szemeiddel Jézust, amikor könnyben úszik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése