Keresés ebben a blogban

2018. április 27., péntek

2018-04-27

Szeretetkapcsolat

Amiképpen az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket: maradjatok meg ebben az én szeretetemben. (Jn 15,9)
Ennek a világnak a szeretete hamis szeretet. A legtöbbször testi, vagy érdekszeretetet látunk magunk körül. Miért? Azért, mert nem ismeri a világ az igazi szeretet forrását. Aki tiszta szeretetet kíván, annak a forráshoz kell menni.
Jézus szeretetében nem találunk semmi földit, semmi testit, semmi anyagit, semmi érdekszeretetet.
Milyen nagy szeretettel tudott odafordulni a megvetett, a parázna samáriai asszony felé. Milyen nagy szeretettel állt meg a vak Bartimeus mellett. Önzetlen szeretettel tudta otthagyni az őt kísérő tömeget azért a vak, megvetett koldusért. Milyen szeretettel tudott szólni a naini özvegyhez!
Jézus ezt a tiszta, ezt a csodálatos szeretetet az Atyától vette, Akinél megtalálta a szeretet örök forrását. Ehhez a forráshoz járt valahányszor szükségét érezte annak, hogy szíve megteljen az Atya szeretetével.
Vannak olyan víztartályok, amik automatikusan telítődnek meg. Amint fogy a víz a tartályból, a másik oldalon azonnal pótlódik.
Valami ilyen volt Jézusnak a kapcsolata az Atyával, az Ő szíve nem erőtlenedett meg soha. Az Ő szeretete nem fogyott el soha. Még Júdás csókját is el tudta fogadni, tudott imádkozni azokért, akik megfeszítették. Ezek mind azt mutatják, hogy az Ő szeretete, az Atyával való kapcsolata folytán állandóan pótlódott.
Neked van rendszeres utánpótlásod, van állandó kapcsolatod a szeretet forrásával? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Egyetlen ember, akinek szíve tele van Isten iránti szeretettel, láncreakciót indíthat el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése