2018. április 28., szombat

2018-04-28

Vissza a forráshoz

Amiképpen az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket: maradjatok meg ebben az én szeretetemben. (Jn 15,9)
Jézus az Atyánál mindig szeretetet talált. Ezért mondta a tanítványainak: …én is úgy szeretlek titeket. Jézus szeretetének az Atya volt a mintája. Úgy szerette az embereket, ahogyan őt szerette az Atya.
Ha úgy érezzük, hogy kevés bennünk a szeretet, hogy személyválogató a szeretetünk, az azért van, mert nem megyünk eléggé és elégszer Jézushoz. Sokszor emberekben keressük Jézus szeretetét és elfelejtjük, hogy Jézus maga a szeretet forrása. Az emberekben található szeretet már távolabb van a forrástól, és így már nem olyan tiszta, mint a forrás közvetlen közelében.
Jézus tudta, hogy szereti az Atya. Elég-e nekünk, hogy tudjuk, Jézus is ennyire szeret minket? Elhiszed, hogy Jézus úgy szeret, hogy teljesen odaadta magát? Ebben a tudatban kell és lehet élnünk! Rajtad múlik, hogy elhiszed-e, hogy Ő végtelenül szeret téged. Akkor is, mikor elfáradsz, mikor elesel. Ő felemel, magához vonz. Maradjunk meg ebben a szeretetben. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Gyakorold kimondani a számodra fontos embereknek azt, hogy „szeretlek", akkor is, ha ez szokatlanul hat. Ne félj! A „szeretlek" nem azt jelenti, hogy „a rabszolgád akarok lenni", sem azt, hogy „eltűrök mindent a kapcsolatunk kedvéért." Egyszerűen azt jelenti: „Elköteleztem magam erre a kapcsolatra, és hiszem, hogy Isten segítségével meg tudjuk oldani a problémákat."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése