Keresés ebben a blogban

2018. május 10., csütörtök

2018-05-10

Szeressétek egymást 2.

Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én szerettelek titeket. (Jn 15,12)
Szeressétek egymást, amiképpen én szerettelek titeket. Ezt nem tudjuk megtenni. Nem tudunk úgy szeretni, mint Jézus. Ha úgy kellene szeretnünk, akkor az azt is jelentené, hogy mindenünket oda kellene adnunk, amink csak van. Gondoljuk végig és készítsünk leltárt, hogy mit kellene odaadnunk, amikről úgy érezzük, hogy meg kellene válni tőlük, ha úgy szeretnénk, amiképpen Ő szeretett minket.
De mit kapnánk helyébe, ha a kincseinkről lemondanánk? Ha úgy szeretnénk, mint ahogy Ő szeretett, akkor miénk lenne az Ő társasága. Miénk lenne az Ő ereje. Miénk lenne az Ő szelídsége, az Ő hosszútűrése, így megnyerném a Szentlélek gazdagságát. Odaadnánk valamit, ami a használat közben egyre inkább elavul, valami olyasmiért, ami a használat által csak növeli értékét.
Mindig a boldogságot keressük. A boldogságot emberektől, dolgoktól és körülményektől tesszük függővé, és ezért olyan könnyen elveszíthetjük.
A Jézus Krisztusban való új élet egy olyan örömöt ad, amely a szeretetből fakad. A boldogság a minket körülvevő érzéki világból származik. Ez az öröm viszont annyival felsőbbrendű a boldogságnál, mint amennyire a gyémánt felsőbbrendű az üvegnél vagy az arany a közönséges homoknál. Úgy kell szeretnünk, mint ahogy Jézus szeretett. Ő most ott ül fenn a mennyei trónuson, hogy közbenjárjon értünk, és hogy képessé tegyen minket arra, hogy úgy tudjunk szeretni, amiképpen Ő szeretett minket.
Ha így teszünk, az az öröm lesz bennünk is, ami Benne volt, mert úgy szeretünk, ahogy Ő szeretett. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Hogyan töltheted újra a szeretet-tartályodat? Kezdd azzal, hogy hagyod, hogy Isten szeressen. „Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1János 4:19). Amikor halálosan ki vagy merülve, fáradt vagy és elképzelni sem tudod, hogy szeretettel fordulj valaki felé, akkor emlékezz arra, hogy Isten annyira szeretett, hogy elküldte a Fiát, hogy meghaljon érted. Nos, ez az igazi üzemanyag. Ez az, ami segít továbbmenni, amikor fel akarod adni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése