Keresés ebben a blogban

2018. június 20., szerda

2018-06-20

Isten munkatársai

Mert Isten munkatársai vagyunk: Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok. (1Kor 3,9)
Isten munkatársakat keres megváltó munkájához. A teremtés munkájához nem kellett ember. Ezt a hatalmas és tökéletes munkát Isten maga végezte el. Nem hívta Isten segítségül az embert a megváltás munkájának isteni részéhez sem. Elküldte az Ő egyszülött Fiát erre a világra, hogy végezze el a váltság munkáját a kereszten. Jézus ugyan gyűjtött tanítványokat a maga számára, de csak azért, hogy őket előkészítse a nagy munkára. Miután Jézus a mennybe ment, az üdvözítés, a bűnös ember megtérítésének munkája az emberé lett. Embereket hív el Isten, hogy legyenek az Ő munkatársai.
Nem kis dolog ez, hogy a szent és tökéletes Isten minket, embereket, tökéletlen és gyarló lényeket eszközül választott ki a legszentebb munkára, arra, hogy a lelkek megtalálják az üdvösségüket Krisztusban. A munkatárs kérdése nem könnyű. Vannak emberek, akikkel még mi sem dolgozunk szívesen együtt. Vannak munkatársak, akik inkább hátramozdítók, mint segítők.
Hányszor megtörténik, hogy nincs elég türelmünk munkatársainkhoz, hányszor vagyunk szeretetlenek velük szemben, fogy el a békességünk irántuk. Ezzel szemben Istennek mennyi szeretet kellett ahhoz, hogy minket válasszon ki erre az áldott munkára.
Ki lehet hát Isten munkatársa? Csak az, aki előbb kész arra, hogy Isten szántóföldje és épülete legyen. Bármennyire fájdalmas legyen is számunkra, amikor Isten az ő ekéjével szántani kezdi szívünket, örömmel kell azt elviselnünk, mert a felszántott földbe tudja csak bevetni az Ige magvait és csak ezek a magok hoznak igazán gyümölcsöt. Mint ahogy a kőművesek dolgoznak az épületeken, s ahogy napról-napra növekszik a ház a kezük nyomán, úgy kell növekednie a hívő ember lelki életének is.
Legyél azért előbb Isten szántóföldje és Isten épülete, hogy valóban Isten áldott munkatársa lehess. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Nem propaganda, hanem lélekmentés, nem személyi kultusz, hanem az élő Jézus dicsősége az egyetlen célja azok munkájának, akik tanítványai a názáreti Jézusnak. (Kroecker)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése