Keresés ebben a blogban

2018. július 1., vasárnap

2018-07-01

„Barnabás azután elment Tarzuszba, hogy felkeresse Sault. Amikor megtalálta, magával vitte Antiókhiába. Így történt, hogy egy teljes esztendeig dolgoztak együtt a gyülekezetben, és igen nagy sokaságot tanítottak." (ApCsel 11:25-26)
Barnabás és Saul együtt dolgoztak a gyülekezetben – számol be az eseményről igeszakaszunk. S milyen jó ezt olvasni. Ez is a feladatunk. Együtt munkálkodunk, mert Isten minden gyermeke szolgálatra hívatott. Meg kell találnunk a helyünket a gyülekezet szolgáló közösségében. Tegyük fel időnként a kérdést magunknak: Mit tudunk vállalni a gyülekezetben a gyülekezetért? 
Kierkegaard szerint az emberek azt hiszik, hogy a lelkész színész, és ők a kritikusai. Nem tudják azonban, hogy ők a színészek, a lelkész pedig a súgó, aki a színfalak mögül emlékezteti őket elfelejtett szerepükre. Több, mint elgondolkodtató szavak ezek. Te hogy nézel a lelkészedre? És önmagadra? (Katona Béla)

A nap gondolata:

Ha találsz egy ügyet, ami nagyobb az önérdekednél, és abba beleadod magad, akkor két dolgot fogsz felfedezni. Először is, hogy nem baj, ha elismered korlátaidat, amíg nem azokra alapozod az életedet. Másodszor, hogy Isten áldásai akkor áradnak ki, ha odaadod, amid van, ahelyett, hogy csak beszélnél arról, amid nincs. Tehát, ha szeretnél valamit kapni, add oda!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése