Keresés ebben a blogban

2018. július 14., szombat

2018-07-14

Széles úton

Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete. Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, a szem kívánsága, és az élettel való kérkedés, nem az Atyától, hanem a világtól van. (1Jn 2,15-16)
Isten olyannak teremtett, hogy mindig újat keresünk. Mindenkinek megvan a maga útja. Földi utunk a halállal véget ér. Ha az életutadat rosszul kezded el és fejezed be, az örök halált jelent.
Jézus Krisztus elénk tárta a lehetőséget, két utat mutatott: a széles utat és a keskeny utat, ami az üdvösségbe visz.
Tudta Isten, hogy olyan úton bizonytalanok vagyunk, melyen nincs kiírva, hogy hova visz, ezért most előre figyelmeztet mindenkit. A széles út mellé kiírta Isten: ez a kárhozatba visz. Isten mindenkinek odaadta a választás lehetőségét.
Mindenki rászületett a széles útra. Csupán három kivétel van.
Ebből kettő: Ádám és Éva. Ők a keskeny úton indultak, s csak később keresték meg, és léptek rá a széles útra. A harmadik: Jézus Krisztus. Ő mindig hűséges maradt a keskeny úthoz. Pedig ennek a vége a kereszthalál lett. Ő azért maradt hűséges, hogy segítsen azokon, akik rászülettek a széles útra. Nem kell semmit sem csinálnod, hogy a széles út végét megismerd, csupán rajta kell maradnod és elkárhozol. Jézus Krisztus azért jött, hogy te ne maradj rajta! Te tudod, hogy melyiken jársz? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A megszabadításod nem véletlenszerű. Jóval az előtt, mielőtt Te Istenre találtál, ő már kiválasztott téged. Te az ő ötlete voltál. Mielőtt Isten a világot teremtette, eldöntötte, hogy megteremt téged. Isten az ő terve alapján választott ki. Neki célja van az életeddel. A Mennyországra akar felkészíteni, meg akar szentelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése