Keresés ebben a blogban

2018. július 15., vasárnap

2018-07-15

Széles úton

Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete. Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, a szem kívánsága, és az élettel való kérkedés, nem az Atyától, hanem a világtól van. (1Jn 2,15-16)
A széles útnak van egy mellékneve: világ, ami színes, és sok örömöt kínál, amik szórakoztatnak. De az út ura a Sátán. Hazugság atyja ő, embergyilkos kezdettől fogva. Isten munkáját le akarja rontani.
Vigyázz, hogy azon ne járj, mert a Sátán is vigyáz, hogy ne is legyen időd gondolkodni. Amiket kínál az semmi, s ha nem elégít ki egyik szórakozás, már ott van előtted a másik. S hajszol tovább…tovább… Mindent magadnak! Hisz jól ismer téged, már gyerekkorodban odaállt melléd (mindig a másik gyerek játéka kellett). S szövi előtted a kívánsághálót. Ismered? Amid van, kevés, épp ezért mindig más kell. A másoké kell! Kínoz a kívánság, s ez csak fokozódik. Valamit akarok, s ha nincs, nyugtalan vagyok miatta.
Nem ebben a hálóban vagy megfogva? Az ördög odavetíti szemed elé, s már fogva vagy. Ismered az ilyen kifejezést: belepusztulok, ha nem lesz az enyém! S megszerzed. Ha a tiéd talán már nem is érdekel.
Most szól hozzád egy csendes hang: kívánságaidnak nem lesz vége, vigyázz! Ez a hang máskor is szólt már a szívedhez, de nem hallottad meg. Ma ismét szól a csendes hang hozzád, most meghallod Jézus figyelmeztetését? Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ahogy Jézust sem látjuk, de hiszünk benne és szeretjük, úgy az örökkévalóságra is lehet nézni, bár nem látjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése