Keresés ebben a blogban

2018. július 18., szerda

2018-07-18

Középúton

Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból. (Jel 3,15-16)
Először is le kell szögezni, hogy középút nincs. Mégis sokan járnak rajta. Isten csak két lehetőséget adott: széles út, keskeny út.
Nagyon ügyes ötlete volt a Sátánnak, hogy lehet a két út között járni, mert a középút tőle van. Az ördög eltakarta, hogy hol is van ez a középút. Ez az út a széles út közepén megy, ez egy új lehetőség. Sok ember azt hiszi, hogy megtarthatja a saját életét és járhat a keskeny úton is.
A széles út végére kiírta Isten: kárhozat. Az emberek többsége nem szereti a nagy bűnöket, amik a széles úton vannak, az ördög hiába is csábítaná erre. De az ördög ügyes és a középútra csábít. Megtarthatod a magad életét és az Istennek is megadhatod, ami az Övé. Ezen az úton lehet temploma járni - és együtt menni a világgal. Lehet bűnbánatot tartani – és mást gyűlölni. Lehet imádkozni – és a magad útját járni. De vedd észre, hogy az ördög pórázán vagy.
El tudod mondani, hogy beteljesedett életet élsz? Engedd, hogy Isten leleplezzen téged. Az ördög az Isten munkájának lerombolását tűzte ki célul. Nagy utánzó ő. Minden olyat enged csinálni, ami hasonlít az Isten dolgaihoz. A középúton lehet bűnbánatot tartani. Elmondani Istennek, vagy másoknak, hogy ezt vagy azt rosszul tetted. Lehet. De azonnal ott is a felmentésed: igen, de a másik is! Ha az megbánja, úgy én is bocsánatot kérek.
Te nem vagy parázna, és megbotránkozol, akikről tudod, hogy az. Te csak úgy öltözködsz, hogy sokan figyeljenek rád, úgy feszül, tapad rád a ruha, hogy sokan meglássák az alakodat. Be nem mennél a kocsmába, mint más, hogy ott igyál, de otthon esténként „elpoharazgatsz" a tévé előtt.
Mondod, hogy a testünk a Szentlélek temploma, de azért cigarettázol. Sokat megtudnál tenni az emberekért, de mindenki szolgája te nem leszel. Te melyik úton jársz most? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Már itt a földön is két különböző állapotban létezünk: Istennel közösségben vagy Isten nélkül. Ez válik véglegessé a halálunkkor. Jézus tehát világosan tanítja: van üdvösség és van kárhozat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése