Keresés ebben a blogban

2018. július 24., kedd

2018-07-24

Középúton

Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból. (Jel 3,15-16)
Jézus a teljességet akarja adni, mert Övé a teljes hatalom. Az ördög kénytelen elengedni, csak ragaszkodj Jézushoz. Ne szorongasd, ami a kezedben van. Mondd: mindent elengedek Uram, ragadj magadhoz, vigyél magaddal!
Amit még eddig nem adtál oda, engedd el, és tapasztald meg, hogy milyen öröm a Krisztussal való járás. A menny minden szépsége, gazdagsága a tiéd lehet. A kérdés, hogy kell-e ez neked? Vagy maradsz a középúton? Engedd, hogy most Jézus belenyúljon az életedbe, hogy meg ne halj valamiért, ami nem érték.
Meg kell majd állnod az Isten előtt, s hogy fog majd fájni, hogy valami szemétért, ami nem érték, nem adtad oda az életedet. Engedd el. Talán csak a gőgöd az. Talán csak azt kell odaadnod. Talán alázatosnak kell lenned. Mert Jézus Krisztus Úr, és Király, a gyermekei pedig gazdagok.
Neked még csak van valamid Jézus Krisztusból, neked még csak egy kicsi részed van Belőle? Kiált és jön. Megment téged. Ne elégedj meg kevesebbel, mint az üdvösséggel. Jézus Krisztus nem bizonytalant ígért, hanem biztosat! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Hidd el, hogy Isten szeret téged, és a céljainak megfelelően teremtett! Hidd el, hogy az örökkévalóságra lettél teremtve! Hidd el, hogy bármit is tettél, Isten meg akar bocsátani neked!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése