Keresés ebben a blogban

2018. július 25., szerda

2018-07-25

A Bárányt követő úton

Követik a Bárányt, ahova megy. (Jel 14,4b)
Amikor Jézus eljött a földre, jól tudta, hogy miért jött. Ez a világ tökéletesen elveszett volt. Az embereknek nem volt lehetősége, hogy újra kapcsolatot találjanak Istennel. Jézus Krisztus eljött, hogy áldozati bárány legyen ezen a földön.
Mióta a zsidó népet Isten kiválasztotta magának, végig ez volt a megigazulás egyetlen lehetősége az Ószövetség idejében. Egy állatnak kellett elvéreznie. De a bűn úgy megsokasult, hogy már nem volt elég az áldozati állat, hanem Isten fiának kellett érette megáldoztatni. A bűn zsoldja a halál. Jézus azért jött, kifizesse ezt a zsoldot. A golgotai kereszt minden ember bűnéért áll. Jézus azért jött, mert ismerte hiúságodat, hazugságodat, pénzimádatodat, gőgödet, vagyis ismerte a bűneidet. És azt is tudta, hogy rajtad máshogy már nem lehet segíteni.
Azért jött, hogy helyetted szenvedje el a büntetést, a kereszthalált.
Minden bűnödet, a mostaniakat is, melyek nyugtalanítanak, ezeket is ismerte, és elvállalta ott a kereszten. Most Isten Szentlelke üzeni neked, hogy nincs többé. A golgotai kereszt üzeni, hogy egyetlen embernek sem kell elkárhoznia bűnei miatt. Azok vesznek csak el, akik ezt a kegyelmet nem fogadják el, akik nem követik a Bárányt. Te elfogadtad már a Bárány áldozatát? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Nincs más evangélium, nincs más megoldás az emberiség számára, csakis Jézus Krisztus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése