Keresés ebben a blogban

2018. július 27., péntek

2018-07-26

A Bárányt követő úton

Követik a Bárányt, ahova megy. (Jel 14,4b)
Volt egy országban egy ember, egy visszaeső bűnös. Most ismét börtönben volt, és a legfelsőbb bíróság kimondta felette a halálos ítéletet. De az országban nagyon sokan ismerték és szerették. Mikor az emberek meghallották, hogy nincs mentség vétkeire, összefogtak és a király legnagyobb csodálkozására egymásután érkeztek az ország minden pontjáról a kegyelmet kérő levelek. Utána tudakozódott a király és megtudta, hogy ez az ember nagyon kedves modorú, szeretetreméltó ember különben. Annyira meghatotta az emberek közbenjárása a királyt, hogy elhatározta, hogy ő is megismerkedik ezzel az emberrel. Úgy döntött, hogy ő viszi le személyesen a börtönbe a megkegyelmezésről szóló levelet. Jogi talárba öltözött a király és be akart menni a halálra elkészült ember cellájába. Az ember kiabált, tiltakozott, fenyegetőzött, szitkozódott és nem engedte be a királyt. Az őrökért kiáltozott, hogy távolítsák el ezt az alkalmatlankodó embert. Hiába kérlelte a király, hiába mondta, hogy eressze be. Végül megdühödött és megsértődött az ember keménységén a király és elvonult. Alig pár perccel később ennek az embernek az ügyvédje futva, kiabálva jött: ember mit tettél! A király volt itt! Kegyelmet, életet hozott neked valóban. Ekkor döbbent csak rá a fogoly, hogy mit tett, de már késő volt. A király elment haraggal.
Számodra is kész a kegyelem. Isten kétszer nem büntet. A bűn ott a kereszten el lett intézve. Ő igazságos Isten. Téged már nem fog büntetni, csak hinned kell, hogy ez a tiéd. Isten kínálja a kegyelmet, ma fogadd el hittel, állj rá. S ha az ördög kísért, felelj hittel: Jézus Krisztus értem kifizette az árat. Akarod Őt követni? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Az Úr követése: elveszíteni a saját életünket, meggyűlölni azt. A „saját életemet meggyűlölni", azt jelenti, hogy saját bűneimet belátni, meggyűlölni, megvallani azokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése