Keresés ebben a blogban

2018. augusztus 12., vasárnap

2018-08-12

Jézus Úr mindenek felett

„Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?" (Máté 8,27)
Jézus teremtő szava befolyásolja a természeti erőket is. Most ebből az igeszakaszból másik oldalról ismerjük meg Jézust. Isten teremtő erejével, Jézus Krisztussal és a Szentlélekkel együtt működve hozta létre a világegyetemet, megalkotta a természeti erőket és azok törvényszerűségeit, és azóta is működnek, fenntart mindeneket. Ennek a hatalomnak lehetnek tanúi a tengeren hánykolódó és süllyedő hajóban a tanítványai. Már-már elvesznek, amikor a hajó mélyén békésen alvó Jézust felébresztik, mert félnek, hogy a viharban elsüllyednek. Jézusnak mindössze egy szavába kerül és a tenger lecsendesedik. Ki ez? - csodálkoznak az emberek, hogy az elemi erők elnémulnak. Egy szó, és meggyógyul a százados szolgája, egy szó, és megszűnik a pusztító vihar. Ki ez? Igen, ez Jézus, aki mindeneknek ura és parancsolója. Felborulnak a törvényszerűségek, amelyeknek alapján folyik az élet a földön, ha Jézus Krisztus úgy akarja, mert neki adatott minden hatalom égen és földön. Minden! És mi ennek a hatalmas Úrnak vagyunk a gyermekei, akik benne hiszünk. Neki viszont gondja van az övéire, tehát biztonságban vagyunk. Egyetlen feltétel csupán: hiszek-e benne? Van-e személyes hitem, bizalmam Istenben, aki az én Uram és Megváltóm? Ez itt a fő kérdés: Minden körülmények között bízom-e Istenben? (Horváth Csaba)

A nap gondolata:

Ma is ez a hit: hallunk Jézus Krisztus hatalmáról, és mindenkor – nem csak a bajban – őhozzá fordulunk, mert hiszünk életet, üdvösséget ajándékozó hatalmában. Minden elöljáró és minden ember, előtte leborulva juthat örök életre. Az egyház küldetése ennek hirdetése és hiteles megélése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése