Keresés ebben a blogban

2018. szeptember 19., szerda

2018-09-19

 Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban. (1Tim 4:12)
A közelmúltban láttam egy filmet, A fegyvertelen katona címmel. Egy amerikai fiatalemberről szól a film, aki bevonult a seregbe a II. világháború idején, de nem fogott fegyvert hitbeli meggyőződéséből fakadóan. Ő a sebesülteket akarta ápolni, segíteni. Kigúnyolták, kinevették, többször megverték és gyávának nevezték a társai éppen úgy, mint a felettesei. Le akarták szerelni, el akarták küldeni a seregből, de ő mindvégig maradni akart, mert szentül hitte, hogy Isten az elesetteken való segítés feladatát bízta rá. Sok nyomorúságon ment keresztül, és végig a mások megmentésén fáradozott. 75 embert mentett meg elképesztő önfeláldozással. A korábban őt gúnyolók, gyávának kikiáltók meglátták benne a csendes, odaszánt, engedelmes gyermekét az Úrnak. Az Amerikai Egyesült Államok Becsület Érdemérmét kapta meg hőstettéért. Nem ezért csinálta, hanem hitből. Az Úrral való kapcsolatából következett a csendes, odaszánt fáradozása. Példát adott. Nagyszerű példát. Csendesen és odaszántan szolgálva az Urat.
Nem nagy dolgokat vár tőlünk az Úr. Kis dolgokat vár, melyeket megtehetünk nagy szeretettel. Ezt jelenti példának lenni. S ha ezt teszed, támadni fognak, beléd kötnek. Ott is, ahol nem gondolnád. Nem baj. Hordozd el az Úrért. Nézz Őrá folyamatosan! (Katona Béla)

A nap gondolata:

Amikor visszautasítod a megtorlást és helyette szeretettel válaszolsz a munkahelyeden, vagy egy olyan emberrel szemben, aki nem kedvel téged; akkor Isten elégedett lesz és te pedig áldott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése