Keresés ebben a blogban

2018. október 6., szombat

2018-10-06

Hogyan növekedhet a gyülekezet?

  1. Isten Igéjének megtartása
„Cselekedjünk a törvény szerint." (Ezsd 10:3b)

A szakaszban ez a bátorítás hangzik el — arra biztatják egymást, hogy engedelmeskedjenek Isten Igéjének. A legjobb dolog, amire jelenlétünkkel, szavainkkal és cselekedeteinkkel egymást bátoríthatjuk nem más, mint az Istennek való engedelmesség. Azt pedig, hogy mi az ő akarata, nem tudhatjuk máshonnan, mint a Bibliából.
A növekvő gyülekezet ezért elképzelhetetlen akkor, ha a tanításnak, a teológiának, a liturgiának és a szokásoknak az alapja nem a Biblia, hanem a modern kor filozófiái, eszméi. Akkor tud egészségesen növekedni a gyülekezet, ha olyan tagokból áll, akik „reszketve gondolnak Istenünk parancsolatára" (3. v.). Az engedelmesség olyan légkört teremt a gyülekezetben, melyben a főszerep Istené. Isten pedig keresi azokat, akik neki engedelmeskednek. Sok olyan közösség van, melyet nem az jellemez, hogy a Bibliát alapvető mérceként fogadnák el. Ahol azonban a Szentírás az alapigazság, oda bátran küld Isten megtérőket, mert tudja, még ha nem is tökéletes, de jó helyre kerülnek. (T.S.K.)

A nap gondolata:

A szabadítás az Úrnak dolga, de a megtartatásod az engedelmességeden múlik. Figyelj az Úrra, hogy mit mond neked. Engedelmeskedj, hogy megmaradj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése