Keresés ebben a blogban

2018. október 18., csütörtök

2018-10-18

Szolgaságban

Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. (Jn 15,15)
Ez az Ige figyelmeztet arra, hogy van szolgaság, ami veszedelmes szolgaság, a bűn és a Sátán szolgasága. Nagyon kell vigyáznunk, hogy ebbe a nyomorult szolgaságba bele ne kerüljünk.
A rabnak nehéz lehet a rabláncot hordani, de sokkal nehezebb a Sátán láncaival megkötözve lenni.
Milyen nyomorult szolgája tud lenni az ember a bűnnek. Keze-lába meg van kötözve. Volt olyan, hogy a gonosztevőket a fegyőrök úgy vezették, hogy magukhoz kötötték. A Sátánnak is ez a módszere. Nemcsak megkötözi az embereket, hanem magához kötözi őket. Így aztán nem képesek ebből a rabságból szabadulni.
Vándorcirkuszosok jöttek az egyik faluba. Egy kocsin láncra kötött medvét hordoztak körül. Doboltak, trombitáltak, és így aztán nagy csapat gyerek kíséretében haladt végig a menet a falun. A medve egyáltalán nem érezhette jól magát megkötözve, valószínűleg jobban szeretné, ha nem ünnepelnék ennyire, hanem szabad lehetne.
Ilyen a bűn szolgasága is. A Sátán szolgasága láncra kötött medvévé teszi az embert és hordozza látványosság gyanánt a világ kíváncsi tömegei előtt.
Menekülj ebből a szolgaságból minél hamarabb Jézus barátságába. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Az ördögnek semmi sem tetszik annyira, mint napjaink szkepticizmusa, melyen át rá tekintenek. Minél inkább kételkedünk létezésében, minél inkább eljelentéktelenítjük, annál szabadabban garázdálkodhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése