Keresés ebben a blogban

2018. október 20., szombat

2018-10-20

Lelki épülés egymás hite által

Mert szeretnénk látni benneteket, hogy megerősítésetekre valamilyen lelki ajándékot adjak nektek, vagyis, hogy együtt bátorodjunk meg közöttetek, egymás hite által, a tiétek, és az enyém által." (Róma 1,11-12)
A római gyülekezetet nem Pál alapította, hanem már korábban elfogadták másoktól Jézus tanítását. Összetartó gyülekezet volt, amelynek a híre messze földre eljutott. Többször próbálkozott eljutni ehhez a gyülekezethez, de eddig nem sikerült. Nagyon kívánkozik adni nekik azokból a lelki ajándékokból, amelyeket ő kapott. Tudja, hogy igazán lelkileg épülni csak a gyülekezetben lehet, mégpedig egymás hite által. Szükségét látja ennek a bátorításnak mindkettőjük részére. Bennünket is megerősít abban Pál, hogy a hitéletünket valóban csak a gyülekezetben élhetjük meg. Örülünk, ha ilyen élő gyülekezetbe kerülünk, de keresnünk kell az alkalmat arra is, hogy hitben erőtlen gyülekezeteteket látogassunk, támogassunk. Erre van felhatalmazásunk. Pál tudta, hogy milyen lelki ajándékokkal áldotta meg őt Isten, és ezeket kész volt gyümölcsözővé tenni. A hitben erősnek segítenie kell a gyengét. Nagy szükség van erre napjainkban, amikor elesett embereket, gyülekezeteteket látunk. Ne szégyelljük hirdetni a Krisztus evangéliumát. Figyeljünk az Úrra, és ne utasítsuk el ajándékait. (Horváth Csaba)

A nap gondolata:

Az értéknövekedés azt jelenti, hogy valaminek növekszik az értéke. Amikor értékelünk valakit, akkor növeljük az értékét - és ez egy szolgálat. Amikor értékeled a házastársad, értékesebbé teszed. Amikor értékeled a gyermekeidet, ők is értékesebbek lesznek. Amikor értékeled a munkatársaidat, akkor ők is értékesebbek lesznek, a te számodra is és a cég számára is. Ha értékeled a főnököd, ő is értékesebbé válik. Ha értékeljük az embereket, azzal mások felé szolgálunk, és ők értékesebbé válnak. Ezért mondja Isten is azt, hogy ez egy szolgálat. Szolgálhatsz te is úgy egy másik ember felé, hogy értékesebbé teszed őt azáltal, hogy értékeled.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése