2018. november 13., kedd

2018-11-12

Összhangban az Igével

Ha nem tettem volna közöttük olyan cselekedeteket, amilyeneket senki más nem tett, nem volna bűnük; most azonban látták azokat, és mégis meggyűlöltek engem és az én Atyámat is. (Jn 15,24)
A keresztyén élet olyan természetű, hogy a szavakat mindig a cselekedetek húzzák alá.
Tudjuk, hogy mi igazolja legjobban az evangélium igazságát? Az az élet, ami mögötte van. Ha az evangélium olyan tanítások összessége lenne, ami mögött nincs ott Jézus csodálatos élete, akkor az egész evangélium nem lenne más, mint szép álmoknak, gyönyörű elgondolásoknak, költeményeknek gyűjteménye.
Mit érne Jézus szava: Szeressétek ellenségeiteket! – ha nem tudta volna az életével, kereszthalálával bizonyítani.
Mit ért volna Jézus szava: Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket ezen a földön! – ha az egész élete a kincsgyűjtéssel telt volna el. Ha Ő, aki jászolban kezdte az életét, márványpalotában fejezte volna be azt és nem a keresztfán.
Mit ért volna tanítása: Menjetek be a szoros kapun! – ha Ő maga mindig a széles úton járt volna.
Az evangélium legtökéletesebb igazolása az a csodálatos élet, amit Jézus élt.
Az evangéliumot ma is gyakran azzal erőtlenítjük meg, hogy nem úgy élünk, ahogyan azt Isten megkívánja tőlünk. Nem igazoljuk az Igét az életünkkel. A te életed összhangban van az Igével, az evangélium igazságával? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A keresztények olyan arcokat tudnak vágni, mintha éppen akkor nyeltek volna le egy liter ecetet. Pedig róluk van megírva, hogy az Úr az ő gyönyörűségének folyóvízéből akarja itatni őket.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése