Keresés ebben a blogban

2018. november 17., szombat

2018-11-17

Ha te nem jössz, akkor ne is vigyél tovább...

Az Úr így felelt: Megnyugtat téged, ha az orcám megy veletek? Mózes erre mondta neki: Ha nem jön velünk a te orcád, akkor ne is vigyél tovább bennünket! (2Móz 33, 14-15)
Az Úr kijelentette, hogy Ő megtartja ígéretét, de nem hajlandó népével tartani. Mózes pedig könyörög, alkudozik, mint egykor Ábrahám Sodomáért és Gomoráért tette. Színről-színre beszél vele az Isten, mint partner a partnerrel. Isten elkészítteti a szentség helyét, de nem vesz lakozást népe között keményszívűsége miatt. A kijelentés sátra a táboron kívül került felállításra. Azonban megengedi a népnek, hogy Mózes által tanácsát, útmutatását keressék. Ő érette mutatja meg az Úr dicsőségét. Mózes azt mondja, hogy „Nézd, ez a nép mégis csak a Tied!" Mit csináljunk nélküled? Ha te nem jössz velünk, mi hová menjünk? Annyira érthetőek és átérezhetőek Mózes szavai: „Ha nem jön velünk a te orcád, akkor ne is vigyél tovább bennünket!" Isten nélkül értéktelenné válik minden. Nincs veszélyben az ígéret földje, az Úr megmondta, hogy teljesíti ígéretét, de Mózes megmondja: Isten nélkül, miden hiábavalóvá válik. Jól ismerjük azt, hogyan képes bármi értelmét és értékét veszíteni szeretteink nélkül. Isten nélkül is értelmetlenné válik a mi életünk is. Mózes szavai legyenek a mi szavaink is. Így legyen és maradjon velünk az Isten, kérjük ezt mi is imáinkban. (Angyalosy Zsoltné)

A nap gondolata:

Isten ereje nélkül csak a saját erődre támaszkodhatsz életed során, ez pedig olyan mintha lenne egy laptopod, amely nincs rákapcsolva a töltőre. Az akkumulátor idővel lemerül és minden ereje elmegy. Miért akarnál így élni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése