Keresés ebben a blogban

2018. november 17., szombat

2018-11-18

Üdvösség

„Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz." (Róma 10,9)
Hogyan függ össze a földi boldogságunk az üdvösségünkkel? Nem a cselekedeteink által jutunk el az üdvösségre, hanem hit által. „Mert aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." (Róma 10,13)
A hit feltétlen bizalmat jelent Isten iránt, és ez a boldogságunk záloga. Istenbe vetett hitünk boldogságot teremt Jézus Krisztusban, és ennek következménye a halálunk után az örök üdvösség elnyerése. Ezért arra kell törekednünk, hogy rendezett kapcsolatunk legyen Istennel. Hogyan lehetséges ez? Ha egy családban rendezettség uralkodik, mindenki tudja a maga dolgát, egymást segítik, tisztelik és megbecsülik, akkor ott áldott légkör van. Öröm egy ilyen családban élni. Ugyanez jellemzi az Istennel való kapcsolatunkat is, ha engedünk az ő vezetésének. Ebben segít a mindennapi bibliaolvasásunk, az elcsendesedésünk: hagyjuk, hogy szóljon hozzánk Isten. Ismerjük az ő törvényét, attól nem térünk el sem jobbra, sem balra. Legfőképpen Jézus Krisztus tanításainak a megtartására igyekszünk. Jegyezzünk meg minél több igeverset a Biblia olvasása közben, hogy bármilyen élethelyzetben tudjuk felidézni gondolatainkban. Ezek által állandó kapcsolatban lehetünk Istennel, de hasznosak az énekek (zsoltárok, dicséretek, lelki énekek) ismerete is, amelyek a Szentírásból táplálkoznak. Ne feledjük, hogy ha Isten magasztalásával van tele a szívünk, akkor azt szólja a szánk is, és következnek a jó cselekedetek. Tehát, ha Istenben bízom, neki adok elsőbbséget az életemben, akkor embertársaimmal is megbékülök, így a Krisztus jó illata árad belőlem, boldog leszek, és üdvösségem lesz halálom után Isten kebelén. (Horváth Csaba)

A nap gondolata:

Tekints magadba és elcsüggedsz, tekints szét magad körül, és félelem fog el, tekints Jézusra, és békesség lesz az osztályrészed.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése