Keresés ebben a blogban

2019. január 13., vasárnap

2019-01-13

 „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük…" (Mt 7:12)
Életünk nem működik szabályok nélkül. Van, amelyiket nem szeretjük, tiltakozunk ellene, nem logikus, szívesen megváltoztatnánk. Van, amelyiket örömmel nyugtázzuk, azt mondjuk rá, hogy ez így van jól. Szabályok nélkül káoszba fulladna az élet. A szabályok értünk vannak. A kereteit adják meg emberi életünknek. Ismerjük az aranyszabályt? Mai Igénk az, melyet Jézus tanított az övéinek. 
Szeretnénk, ha a hátunk mögött emberek kibeszélnének minket? Szeretnénk, ha szemtől szemben kedvességet mutatnának felénk embertársaink, mögöttünk pedig ott ártanának nekünk, ahol csak tudnak? Ugye nem? Akkor miért tesszük ezt egymással? Lehet, hogy azért, mert nem ismerjük, vagy ha ismerjük, nem tartjuk be az aranyszabályt. „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük…" Csodálatos gondolata ez is Jézusnak, de mit sem ér, ha nem valósítjuk meg. Törekedj betartani ezt a jézusi szabályt! (Katona Béla)

A nap gondolata:

Boldog, ki ésszel föléri, mit tesz Jézust szeretni, s magamagát Jézusért megvetni. – Az egyik kedvestől ugyanis meg kell válnunk a másikért, mert Jézus azt akarja, hogy mindenek fölött Őt szeressük. (Kempis Tamás)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése