Keresés ebben a blogban

2019. február 11., hétfő

2019-02-11

Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét. Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát. Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza. (Galata 6:2-5)
Ez az Ige azt is üzeni, hogy ne legyünk mások terhére. Amennyire csak lehet, amennyire rajtunk múlik. Mert ki kell mondani, hogy vannak élethelyzetek, melyekben egyértelmű teherként jelenhetünk meg, de nagyszerű dolog, ha tudjuk azt, hogy Urunk segít rajtunk. Nem ritkán úgy, hogy mellénk állít valakit. Egy lebénult ember gondozása teher? Az. Nem is kicsi. De ha van mellette egy szerető szívű házastárs, aki átvállal, amennyit csak bír, akkor ez is elhordozható. Ha valami nyomja a lelkedet és nem boldogulsz a leküzdésével, jó, ha van melletted egy szülő, egy barát, egy testvér, egy lelki társ, aki meghallgat, melléd áll.
Az egészséges lelkű ember nem akar másoknak terhére lenni. De tudnunk kell, hogy a bűn által megrontott emberi életünk képtelen arra, hogy időnként ne jelentsen terhet a másik ember számára. Csakhogy nem mindegy a hozzáállásunk. Nem mindegy, hogy van-e kihez fordulni, van-e, akiben megbízunk, akinek el merjük mondani a bajunkat, akiről tudjuk, hogy szeret és elfogad bennünket. S az sem mindegy, hogy akarunk-e segíteni? Van-e bennünk szándék, elhatározás arra, hogy szívesen segítek a másikon, legalábbis magamra veszem, amit tudok? (Katona Béla)

A nap gondolata:

Istent sokkal jobban érdekli az, hogy milyen jellemé formálódsz, mint az, hogy mi történik veled. Az életedben gyakran állít megpróbáltatások, nehézségek elé, mivel a szenvedések és problémák sorozata tanít meg arra, hogy szorgalmas és eltökélt legyél, és hogy kifejlődjön a jellemed. A probléma, amellyel éppen most kell megküzdened, az Istenhez való hűségedet teszi próbára. Az életben adódó nehézségek ellenére is fogod szolgálni Istent?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése