Keresés ebben a blogban

2019. február 19., kedd

2019-02-19

Jézus követésének akadályai

Egy másikhoz pedig így szólt: „Kövess engem!" De ő ezt kérte: „Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem apámat." Jézus így válaszolt neki: „Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj el, és hirdesd az Isten országát!" (Lk 9:59-60)

  1. akadály: Körülmények
A második személyt Jézus hívja el, hogy legyen a követője. Az elhívott pedig így válaszol: „Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem apámat." Ebben a történetben a kulcsszó ez: előbb. Követni akarja Jézust, de vannak fontosabb dolgok az életében, melyeket még szeretne elintézni. A fontossági sorrendjében nem Jézus volt az első helyen, és ezért az alkalmas idő valószínűleg sose jött volna el arra, hogy hátra hagyva a korábbi életét, az Urat kövesse.

Jézus az első helyet követeli magának — kevesebbel nem hajlandó beérni. Ő a legjobbat adta nekünk, a saját életét, és ezért ő is ugyanezt várja el tőlünk: hogy ő legyen az első. Ne legyen semmi, ami előrébb való nála. Mindaddig, amíg ő nem az első helyen van, a körülményeink sose fognak kedvezni annak, hogy odaszántan és elkötelezetten kövessük őt. (T.S.K.)

A nap gondolata:

Gyakorold a »semmi panaszkodás« szabályt! A panaszkodás olyan, mint a hányás, te ugyan jobban érzed magad utána, de az emberek körülötted rosszul lesznek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése