Keresés ebben a blogban

2019. február 27., szerda

2019-02-26

A tükör 2.

„Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete." (Jak 1,22-25)
Hogyan kell belenézni az Ige tükrébe? Úgy is bele lehet nézni a tükörbe, hogy azonnal elfelejtjük, mit láttunk benne. Aki a tükörben meglátja önmaga bűneit, mert a Biblia azt mutatja meg, az odamenekül Jézushoz a Golgotára bűnbocsánatért. Az megérti, hogy elveszett ember és meg kellett értünk halni Jézusnak, mert a bűn büntetést kíván. Ő helyetted és helyettem elhordozta. Az Igében meglátjuk, hogy bűntől kormosak, foltosak vagyunk. Istennek meg kellett halnia, mert a törvény tükrében én és te úgy nézünk ki, ahogy kinézünk. Sehogy. Kormos arccal. Vajon belenézel-e ezután a tükörbe? Mert ha belenézel, kegyelemért fogsz kiáltani. Ahhoz fogsz kiáltani, aki vérén megváltott, a törvény minden átkától megszabadított, Jézus Krisztushoz. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Olvasod az Úr Igéjét? Nem szabad, hogy ez elbizakodottságra adjon okot. Légy alázatos! Fogadd el azt is, ha az Úr megítél téged.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése