Keresés ebben a blogban

2019. február 28., csütörtök

2019-02-28

Kapcsolat 1.

„Mert ahogyan az ember derekára csatolja az övet, úgy csatoltam magamhoz Izráel és Júda egész házát - így szól az ÚR -, hogy az én népem legyenek, hírnevem, dicséretem és tiszteletem növelésére. De ők nem hallgattak rám." (Jer 13,11)
Minden nap érintkezésbe kerülünk másokkal, és hatást gyakorolunk egymásra. A legtöbb ilyen érintkezés a személyes kapcsolatok kategóriájába esik, amelyek egymástól lényegesen eltérő természetűek lehetnek. A házasság és a család például bizalmas, míg más kapcsolatok, mint például egy sportklub, egy egyház, vagy egy politikai párt tagsága nyilvános és nyitott. Vannak állandó kapcsolatok, melyekben rendszeresen részt veszünk, ilyenek például a munkatársainkkal való kapcsolataink. Más kapcsolatok alkalomszerűek, mint például az orvos és a páciens, vagy a boltos és a vásárló közötti kapcsolat. De mindezekben van egy közös alap, ami miatt személyes kapcsolatoknak mondjuk ezeket. Mégpedig a kölcsönösség. Ahhoz, hogy két ember között kapcsolat jöhessen létre, mindkettőnek bele kell fektetnie valamit, mindkét félnek részt kell benne vennie.
Így van ez az Istennel való kapcsolatunkban is. A kapcsolat csak akkor fog működni, ha mi is odaszánjuk magunkat arra, hogy teszünk is érte valamit. Isten kegyelmével és minden fenntartás nélkül járul hozzá a kapcsolatunkhoz. De a kettőnk közötti kapcsolat minősége a mi hozzáállásunktól is függ, nekünk saját magunkat kell beleadnunk! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A Biblia azt mondja, hogy a Sátán nem fél a terveidtől. Nem fél a pénzügyi lehetőségeidtől, sem a stratégiádtól. És nem fél a programjaidtól. Azonban halálosan retteg az imáidtól, mert ezzel Istenhez csatlakozol. És a Sátán tudja, hogy mindig, mikor valami igazán nagyszerűt akar tenni Isten a családodban, a munkádban, a gyülekezetedben vagy a nemzetünkben, akkor Isten azzal kezdi, hogy az imádkozásra motivál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése