Keresés ebben a blogban

2019. március 16., szombat

2019-03-16

Hóséának, Élá fiának, Izráel királyának a harmadik évében kezdett uralkodni Ezékiás, Áháznak a fia, Júda királya. (2Királyok 18:1)
Mennyire vagyunk tanulékonyak? Fontos lenne, hogy azok legyünk. Nemcsak a pedagógusok örülnek annak, ha a diákok fogékonyak, szorgalmasak a tanulás tekintetében, hanem Isten is örül, ha képesek vagyunk tanulni, levonni a tanulságot és alkalmazzuk is azt. Saját életünk eseményeiből éppen úgy tanulhatunk, mint embertársaink életéből. Valójában nincs olyan ember, akinek az élete ne hordozna tanulságokat.
Van, akitől azt tanulhatjuk meg, hogy valamit hogyan nem szabad csinálni. Van, akit figyelve pedig arra láthatunk jó példákat, hogy valamit hogy érdemes elvégezni. Az elkövetkező napokban Ezékiás király életébe pillantunk bele egy kicsit és keressük azokat a tanulságokat, melyek előbbre vihetnek bennünket is. Ezékiás a kettészakadt ország déli részén uralkodott Isten népe tagjai között mintegy 29 éven át...
Légy fogékony a tanulásra! Tanulj az Igéből! (Katona Béla)

A nap gondolata:

Ha felhagysz a tanulással, véged van! Azok a korlátok határolnak be igazán, melyeket mi magunk húzunk meg azzal, hogy nem vagyunk hajlandók tanulni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése