Keresés ebben a blogban

2019. március 18., hétfő

2019-03-18

 Azt tette, amit helyesnek lát az ÚR, egészen úgy, ahogyan tett őse, Dávid. 4Ő szüntette meg az áldozóhalmokat, összezúzta a szent oszlopokat, kivágatta a szent fákat, és darabokra törette a rézkígyót, amelyet Mózes készített; mert Izráel fiai mindaddig annak tömjéneztek, és Nehustánnak nevezték. (2Kir 18:3-4)
Ezékiás az Úrnak akart tetszeni. Ez volt az alap, a kiindulópont. Ebből nem engedett. Egy cseppet sem. Ezen mindig áldás van, ha valaki így tesz. Menjünk vissza időben pár évszázadot és emlékezzünk csak Izrael népének Kánaán földjén való letelepedésére. Józsué összehívja Sikembe a népet és így szól: „Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak a folyamon túl, meg Egyiptomban, és az URat szolgáljátok! De ha nem tetszik nektek, hogy az URat szolgáljátok, válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni: akár azokat az isteneket, akiket atyáitok szolgáltak a folyamon túl, akár az emóriak isteneit, akiknek a földjén laktok. De én és az én házam népe az URat szolgáljuk!" (Józs 24:14-15)
Egy vezető ember világos, egyértelmű szavai ezek. Elkötelezettség van mögötte és odaszántság. Pál apostol is hasonló fogalmaz meg, amikor így ír: „Most tehát embereknek akarok a kedvében járni, vagy Istennek? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája." (Gal 1:10) 
Ezek után térjünk rá a saját életünkre! Vizsgáljuk meg önmagunkat: mi kinek a tetszését keressük? És mennyire? Mert az Úr tetszését is lehet keresni kicsit vagy nagyon, félig-meddig, vagy egészen. Vagy éppen sehogyan se. Bármelyik is jellemez bennünket, következményei vannak… (Katona Béla)

A nap gondolata:

Ha hibáidat olyan tapasztalatoknak tekinted, melyekből tanulhatsz, akkor nemcsak azt fedezed fel, mire hívott el Isten, de növekedni is fogsz, és gyakorlott leszel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése