Keresés ebben a blogban

2019. március 21., csütörtök

2019-03-21

Bízott az ÚRban, Izráel Istenében; nem volt hozzá hasonló senki Júda királyai között, sem előtte, sem utána. Ragaszkodott az ÚRhoz, nem tért el tőle, hanem megtartotta parancsolatait, amelyeket az ÚR parancsolt Mózesnek. (2Kir 18:5-6)
Mi mennyire bízunk az Úrban, mekkora a ragaszkodásunk az Úrhoz, nem térünk-e el a parancsaitól? Sohase felejtsük el, a világ és az ördög mindig azon munkálkodik, hogy bennünket eltántorítson az Úrtól, hogy a hitünket megtörje, vagy minimum meggyengítse.
Mondok egy példát. 2018. május 25-én, Írországban referendumot tartottak az abortusz tilalmának eltörléséről. Az Ír alkotmány Európában egyedülálló módon majdnem teljes mértékben tiltotta a művi terhességmegszakítást. Nos, az ottani választópolgárok több, mint kétharmada úgy szavazott, hogy legyen lehetőség az abortuszra. Az eredmény kihirdetése után örömükben zokogó, eksztázisban viháncoló, teli torokból ujjongó nőkről készült videofelvételek járták be a világot. Megdöbbentő ez, mert minek is örültek? Annak, hogy a terhességet meg lehet szakítani, hogy joguk lesz megölni azt az életet, mely formálódik az anyaméhben… Ördögi az, amikor valamit az ember nem annak lát, ami. Isten kimondja a maga törvényét, az ember pedig könnyíteni próbálja, majd fittyet hány rá. S mennyi mindennel teszünk így…
Egy ilyen világban tényleg nem könnyű ragaszkodni az Úrhoz minden helyzetben. Ezékiás király mégis erre törekedett. És mi? Nekünk is őszinte törekvésünk ez?
Az Istenhez való ragaszkodás odaszánást kíván. Nem kicsit, nagyot. Mekkora bennünk az életünk odaszánása Urunk felé? Mert vagy a világhoz igazodunk, vagy az Úrhoz. A kettő együtt nem megy. Testünket-lelkünket, egész életünket kell odaszánjuk az Úrnak… (Katona Béla)

A nap gondolata:

A keresztyén élet versenyfutás ugyan, de a saját pályádon kell futnod. Soha nem élvezheted Isten áldásainak teljességét, ha nem kötelezed el magad arra, hogy az leszel, akinek teremtve vagy. Ezért ma nézz a tükörbe, és jelentsd ki: Nem lehetek senki más, mint akinek Isten elhívott. Ezért arra összpontosítok, hogy a lehető legjobb önmagam legyek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése