Keresés ebben a blogban

2019. március 22., péntek

2019-03-22

 Ezért vele volt az ÚR, és minden vállalkozása eredményes volt. (2Kir 18:7)
Ezékiás király Istenhez való ragaszkodásának is lett következménye. Így mondja Igénk: „Ezért vele volt az ÚR, és minden vállalkozása eredményes volt." Ha ragaszkodunk az Úrhoz, velünk van az Úr. Ettől nem vágyhatunk nagyobb dologra. Hiszen, ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?
De mit jelent az, hogy velünk van az Úr? Áldásokat, eredményeket, gyarapodást. De kegyelmet is. A bajban is velünk van, számíthatunk rá. Mert az nem úgy van, hogy aki Istenhez tartozik annak minden sikerül. Ha így lenne, akkor mindenki hívő ember lenne. De azt jelenti, hogy a bajban is Istenre néz, benne bízik és az Úrban megerősödve kerül ki a próbákból, a nyomorúságokból is az ember.
Az nem úgy van, hogy a hívő ember élettörténete egy akadályoktól mentes sikertörténet. Hanem arról van szó, hogy ez egy folyamatos ragaszkodás az Úrhoz és ennek megvannak az áldásai, amelyek nem nélkülözik a nehézségeket sem.
Gondoljátok, hogy Ezékiás népszerű volt, amikor megszüntette az áldozóhalmokat? Sokan nem örültek neki. Aztán fellázadt Asszíria királya ellen, aki mindezt nem is hagyta szó nélkül. Ellene fordult és keményen megfenyegette. Emberileg nehéz, igen nehéz helyzet volt. De az Úr vele volt abban is. (Katona Béla)

A nap gondolata:

Vigyázz, nehogy nagy benyomást keltő lombozatnak mutasd magad – gyümölcsök nélkül. Ahhoz, hogy másokat megnyerhess Krisztusnak, több kell, mint egy hal-matrica az autód hátulján, egy Jézus-kitűző a zakód hajtókáján vagy egy hatalmas Biblia a hónod alatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése