Keresés ebben a blogban

2019. április 22., hétfő

2019-04-22

Lelki nagykorúság 7.

Aki ugyanis tejen él, járatlan az igazság igéjében, mivel kiskorú. A nagykorúaknak pedig kemény eledel való, mint akiknek érzékszervei a gyakorlat következtében már alkalmasak a jó és a rossz megkülönböztetésére. (Zsid 5,13-14)
Igéhez való hűség. A nagykorú ember az Ige alapján mér meg mindent. Igyekszik ahhoz ragaszkodni adott helyzetben maximálisan. Vannak dilemmás helyzetek, de a fő érvünk mindig ez kell, hogy legyen: mit mond ebben a kérdésben az Ige? Mi van az Isten dicsőségére?
Pál sok zsinagógában prédikált, de csak a béreaiak voltak annyira nagykorú keresztyének, hogy megnézték, tanulmányozták naponként az Írást, hogy valóban úgy vannak-e ezek a dolgok, hogy mit mond az Ige ebben a kérdésben. Teljes készséggel fogadták az igét, és napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok. (ApCsel 17,11)
Én például nem locsolkodom, mert nekem a húsvét a feltámadás ünnepe. Ha egy mód van rá, vasárnap nem vásárolok, mert az az Úr napja az Ige szerint.  Te mennyire vagy hűséges az Igéhez? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A hit megadja az erőt, hogy a nehéz időkben kitartsunk. A hit állhatatosságot eredményez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése