Keresés ebben a blogban

2019. május 15., szerda

2019-05-15

És így szólt: Abbá, Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te. (Márk 14:36)
A ma embere irányító típus. Szeretjük, ha minden úgy van, ahogyan mi óhajtjuk, ahogyan mi elképzeltük, elterveztük. Így terveink, és szokásaink rabjai vagyunk. Van egy ismert mondásunk: Ember tervez, Isten végez. Na, ennek az elejét nagyon hangsúlyozzuk mi, és ennél le is ragadunk. Aztán mikor jönnek a problémák, próbák, akkor Istent vádoljuk, miért nem írta alá a mi terveinket, miért nem adta áldását bizonyos előre elgondolt dolgainkra.
Ha a szentírási történeteket nézzük, láthatjuk, hogy a baj mindig ott kezdődött, amikor az ember eltért az Isten akaratától, mikor felrúgta az isteni rendelést.
Krisztus ismét jó példa ebben a mai igében. Legnagyobb szenvedésére készülve ki tudja mondani az Istennek, ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te. Mindez mutatja, hogy bele tudott simulni az Atya megváltói művébe. Lelke kész volt, a teste erőtlen, tudta mi vár rá, de ki tudta mondani, hogy legyen meg az Atya akarata.
Az Úri imádságban mi is számtalanszor mondjuk: legyen meg a Te akaratod. Vajon komolyan gondoljuk, és hittel mondjuk? Krisztus legyen jó példa előttünk, mindig minden időben, mikor a legnagyobb próbatételeket éljük át akkor is. Ehhez erősödnünk kell a hitünkben minden nap. Krisztus azt mondja a tanítványainak, hogy virrasszanak és imádkozzanak, ez kell ma nekünk is. Kitartó imádkozás, kitartás Isten mellett, az Ő szava mellett.
Kívánom, tudjuk kimondani, hittel elfogadva és úgy élve az életünket, hogy ne úgy legyen, ahogyan én akarom Uram, hanem amint te. /P.Sz./

A nap gondolata:

Különbség van a tudás és a tudás alkalmazása között. Sok mindent tudhatsz, de ha nem alkalmazod azt, akkor semmit sem tanultál meg. Isten azt akarja, hogy az Igének cselekvői legyünk és alkalmazzuk azt.  Ez azt jelenti, hogy Ő támogatni fog minket mindig, amikor kilépünk hitben és alkalmazzuk mindazt, amit tanított nekünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése