Keresés ebben a blogban

2019. június 14., péntek

2019-06-14

Ekkor az megharagudott, és nem akart bemenni. De az apja kijött, és kérlelte. (Lukács 15:28)
Az idősebbik fiú haraggal a szívében élt. Haragot hordozott szívében a testvére, de az apja felé is. Lehet, hogy ezt a haragot korábban nem nagyon mutatta meg családtagjai felé, de ami belül van, az úgyis előjön, utat tör magának. Nem lehet elfojtani csak egy ideig, ami a lelkünkben van.
Mennyi elfojtott harag él bennünk! Akár a szeretteink felé is. A ki nem mondott szavak, az át nem beszélt helyzetek tönkretehetnek bennünket és a kapcsolatainkat is. Ne engedjük!
Mi tesz az apa egy ilyen helyzetben? Örül, hogy hazatért, megkerült az elveszett fia, erre a másik kezdi a „cirkuszt". Ez az apa otthagyta a mulatozást egy kis időre, mert az volt a szándéka, hogy az idősebb fia is mellettük és velük örüljön. Egy jó szülő a családi békét igyekszik munkálni folyamatosan. Ha van is nézeteltérés, véleménykülönbség, nem hergeli egymás ellen a gyermekeit. Egyformán szereti őket, akármilyenek is. (Katona Béla)

A nap gondolata:

Abban a pillanatban, amikor elkezdek gyűlölni egy embert, a rabszolgája leszek. Ő irányítja a gondolataimat, ő uralja az érzéseimet, még az álmaimat is. A vérkeringésemet állandóan stresszhormonok árasztják el, és kimerítik szervezetemet… bárhová megyek, mindenütt üldöz az, akit gyűlölök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése