Keresés ebben a blogban

2019. június 17., hétfő

2019-06-17

„Amikor pedig megjött ez a fiad, aki parázna nőkkel tékozolta el vagyonodat, levágattad neki a hízott borjút." (Lk 15:30)
A sok munka, a nagy rohanás is gátja lehet a jó beszélgetéseknek. Lehet, hogy az igeszakaszban szereplő család életében is ez volt a gond. S lehet, hogy manapság is sok család esetében is ez a probléma: sokat vállal a szülő és nem ér rá sem a házasságára, sem a gyermekeire odafigyelni. Ez baj. Ennek mindig következménye lesz. Mondanom sem kell, hogy negatív következménye.
A nagyobbik fiú szavaiból, melyeket apjához intézett, kiderül, hogy nyomon követte öccse sorsát. Különben nem tudta volna, hogy mire költötte el a vagyon rá eső részét a testvére. De tudta: parázna nőkre. Eljutott hozzá ez a hír. Pedig 2000 éve kicsit más volt a hírek terjedésének sebessége. Nem volt se rádió, se telefon, se tévé, se internet. Mégis tudtak egymásról.
Manapság a közösségi oldalak (Facebook, instagram…) világában sokkal könnyebb nyomon követni, hogy kivel mi történik. Van, aki szinte az egész életét megosztja másokkal ilyenformán. Nem tartom okos gondolatnak, de mindenki maga tudja…
Egyébként milyen tipikus magatartás a nagyobbik fiúé: haragszok, de figyelek. Nem érdekelsz különösebben, de a szemem rajtad tartom. Tipikusan emberi és gyarló ez a magatartás. Visszább húzódik, de figyel. Keresi a gyenge pontokat, hogy alkalomadtán odavágjon. Ne legyünk ilyenek! (Katona Béla)

A nap gondolata:

Életünk valóságos pillanataiban, amikor nincs időnk sokat elmélkedni, az ajkunkra tóduló szavak híven elárulják, hogy miből táplálkozott a lelkünk. (Fosdick)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése