Keresés ebben a blogban

2019. július 22., hétfő

2019-07-22

Ki vagy te? (Jn 1:19)
Ne akarj más lenni, ne akarj mások bőrébe bújni, te csak légy önmagad a Krisztusban! Olykor irigykedünk másokra: de jó lenne úgy kinézni, annyit keresni, olyan fiatalnak lenni, stb., mint a másik. Hagyjuk el ezeket a gondolatokat! Légy önmagad!
Ha valakire mégis hasonlítani akarunk, akkor az ne más legyen, mint Krisztus. „Szeretnék lenni, mint ő alázatos szelíd…" – fogalmaz egyik énekünk. Minél nagyobb teret engedünk Krisztusnak az életünkben, annál inkább hasonlítani fogunk őhozzá. Ez ne tegyen görcsössé bennünket. Sőt, ne gondoljuk azt se, hogy ez egyformaságot jelent. Nem lehetünk teljesen egyformák a hívő létünk ellenére sem. Inkább fogadjuk el, hogy Krisztusban élve is egyediek vagyunk mindnyájan.
Testvér! Fontos, hogy tudd: ki vagy! Az is fontos, mert az előbbi kérdést segít tisztázni, hogy tudd: kié vagy! Légy önmagad az Úrban minden körülményed közepette! (Katona Béla)

A nap gondolata:

A hit ajtót nyit a csodák felé. Isten ezt a világot egymásra épülő törvények szerint teremtette és a hit törvénye egy magasabb rendű törvény, mint a természettudományi törvények.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése