Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 10., szombat

2019-08-10

Szürke hétköznapok? Nem egészen… - 6.

Ezután városról városra és faluról falura járt, és hirdette az Isten országának evangéliumát. (Lukács 8:1)
Legyen ma is gondolataink középpontjában Jézus életünkre való hatása. Egy sűrű, fárasztó, dolgos időszak után egyszer ezt mondta Jézus a tanítványainak: „Jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé." (Mk 6:31) Szoktál pihenni? Kell, hogy pihenj! Mindenkinek szüksége van pihenésre. A mai, felgyorsult és mind több terhet ránk pakoló munka világában fontos, hogy odafigyelj a pihenés, a feltöltekezés lehetőségére és élj is vele.
Azt mondja az Ige: „A csüggedőnek mindig rossz napja van, a jókedvűnek pedig mindig ünnepe." (Péld 15:15) Nyilvánvalóan nem elvárható, hogy Isten gyermekeinek minden nap, sőt azon belül is mindig jókedve legyen, de minél inkább az Úrra nézünk, annál inkább másnak látjuk és éljük meg még a szürkének tűnő hétköznapjainkat is.
Bízzuk Urunkra életünk minden napját és adjunk hálát a naponta megélt kegyelemért! (Katona Béla)

A nap gondolata:

Ez nem jó tanács vagy ajánlás, hanem parancs: - Pihenj meg! A hét egy napját szánd rá, hogy a rendszer újra tudjon töltődni. A hét egy napján lassítson egész házad népe. Életével fizetett az az izraelita, aki nem tartotta meg ezt a törvényt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése