Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 15., csütörtök

2019-08-13

Az újjászületett ember

Ne csodálkozz, hogy ezt mondtam neked: Újonnan kell születnetek. (Jn 3,7)
Amikor a nagy angol prédikátor, Spurgeon megtért és újjászületett, leghamarabb az édesanyja vette észre. Ahogy figyelte a fiát azt kérdezte: Mit történt ezzel a mi Károlyunkkal, ez egészen más, mint azelőtt volt.
Az újjászületett élet nem maradhat titokban, hanem annak nyilvánvalóvá is kell lenni. Nincs olyan rejtett dolog, ami napfényre ne jönne és olyan titok, ami ki ne tudódna. Az újjászületését senkinek sem lehet eltitkolni és elrejteni. Ha egyszer egy szív befogadta Jézus Krisztust, ott Jézus nem maradhat elrejtve, hanem nyilvánvalóvá válik.
Amikor a vérfolyásos asszony titkon, hátulról megérintette Jézus ruhájának szegélyét, azt hitte, hogy cselekedete titokban maradhat, azt hitte, hogy elég az, ha ő tudja, hogy meggyógyult a betegségből. Nem így történt. Nyilvánvalóvá kellett lenni ennek a gyógyulásnak. Jézus észrevette, hogy erő áradt ki belőle, hogy érintette őt valaki.
Az újjászületéskor Isten lelkünket új „ruhába" öltözteti. Az újjászültetett ember élete ilyen: Levetjük a hazugságot és szólunk igazságot. Levetjük a haragot és felöltözzük a békességet. Levetjük az irigységet és felöltözzük a szeretetet. Levetjük a bosszúállást és felöltözzük a másokon való segítést és szolgálatot.
Bárcsak minél többen megéreznék azt, hogy valóban szükséges az újjászületés, és hogy újjászületés nélkül senki sem láthatja meg Isten országát. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ha megtértél, meg fog látszódni az emberekhez való hozzáállásodban. Ha nem látszódik, akkor ideje megtérned.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése